Microsoft komt weer met brandmerk voor PC’s die niet aan Windows 11-systeemvereisten voldoen

Microsoft komt weer met brandmerk voor PC’s die niet aan Windows 11-systeemvereisten voldoen

Microsoft lijkt nog een stapje verder te gaan met het waarschuwen van gebruikers van Windows 11 waarvan het systeem niet (volledig) aan de systeemvereisten van het besturingssysteem voldoet, zo meldt Deskmodder. Er werd hier en daar al een waarschuwing getoond en een testversie van Windows 11 bevatte ook al een brandmerk; nu lijkt deze waarschuwing definitief te worden getest onder eindgebruikers.

Deskmodder meldt de preview-releaseversie van Windows 11 22H2 (22621) te gebruiken en daarin is op sommige systemen een brandmerk te zien met de waarschuwing ‘system requirements not met’. Het schijnt dat dit daarentegen niet op alle systemen zo is, wat de suggestie wekt dat het om een A/B-test gaat. Microsoft heeft nog niet bevestigd of de melding een permanente ‘functie’ is of dat het inderdaad om een test gaat.

Veel systemen vallen in het grijze gebied van Windows 11; strikt genomen voldoen zij niet aan de systeemvereisten maar in de praktijk is het systeem meer dan in staat om het besturingssysteem te draaien. In deze gevallen is het waarschijnlijk prima om de waarschuwing te negeren en eventueel middels de instructies in dit artikel te verwijderen.