Wereldwijde Cyberaanval!

Wereldwijde Cyberaanval!

cyberoorlog-660x330Meerdere organisaties over de hele wereld zijn vrijdag getroffen door een cyberaanval. Er zijn berichten over computers die gegijzeld worden door zogenoemde ransomware uit meer dan zeventig landen waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, China, Rusland, Spanje en Italië. Ook in Nederland wordt gewaarschuwd voor het virus.
Ook mogelijk in Nederland
De golf aan besmettingen met ransomware, software die computers ‘gijzelt’ door bestanden te versleutelen, gaat vermoedelijk ook slachtoffers maken in Nederland, zegt Ronald Prins van beveiligingsbedrijf Fox IT. In de software die wordt gebruikt is ook een Nederlands taalpakket aangetroffen. Vooralsnog zijn er volgens Prins geen besmettingen in Nederland.

Ook het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwt Nederlanders extra alert te zijn. Het NCSC waarschuwt dat er een ‘grote internationale ransomware-campagne’ actief is. Het centrum vraagt bedrijven en werknemers extra op te letten bij het openen van e-mail vanuit ‘niet-vertrouwde bronnen. Er is een waarschuwing uitgestuurd naar de ‘vitale sectoren’, zoals gas-, water-, en elektriciteitsvoorziening. Ook ziekenhuizen zijn in dit specifieke geval gewaarschuwd.

Wat adviseren wij u?
• Voer direct Windows updates uit op uw systeem.
• Ontvangt u een email die u niet vertrouwt? Open deze dan NIET!
• Heeft u hulp nodig, neem dan contact met ons op. 0315231737 of info@dricom.nl